Danny Ramirez

Danny Ramirez
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren 17 september 22 1992
Geboorteplaats Chicago
Land Vlag van Verenigde StatenVlag van de Verenigde Staten Verenigde Staten
Werk
Jaren actief 2015-heden
Beroep Acteur
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Danny Ramirez (Chicago, 17 september 1992) is een Amerikaans acteur. Hij is vooral bekend door zijn rollen als Joaquín Torres in de Marvel Cinematic Universe serie The Falcon and the Winter Soldier en "Fanboy" in Top Gun: Maverick.

Levensloop

Ramirez is geboren in Chicago en is van Colombiaanse en Mexicaanse afkomst. Toen hij zeven was, verhuisde het gezin naar Miami. Nadat hij in zijn jeugd had gevoetbald, ging hij later een ingenieursstudie volgen aan de New York University Tandon School of Engineering, waarmee hij zijn acteerstudie veiligstelde, die hij in 2013 was begonnen aan de Tisch School of the Arts.[1]

Daarvoor had hij ervaring opgedaan met acteren voor de camera door enkele extra rollen en optredens in commercials en als model. Als model werd hij in 2012 onder meer geboekt voor de New York Fashion Week. Achteraf beschouwt hij zijn opleiding bij Stonestreet Studios als het belangrijkste station tijdens zijn acteeropleiding.[2]

Ramirez verscheen in 2015 voor het eerst voor de camera met een gastoptreden in de dramaserie The Affair. Gastrollen op Blindspot en Orange Is the New Black volgden. Van 2017 tot 2018 had hij een terugkerende rol als Wes in de superheldenserie The Gifted. In 2021 werd de serie The Falcon and the Winter Soldier uitgebracht, onderdeel van het Marvel Cinematic Universe. Daarin nam Ramirez een van de centrale rollen op zich als Joaquín Torres. Ook is hij te zien in een bijrol in de film Top Gun: Maverick (2022).[3]

Filmografie

Filmografie als acteur
Jaar Titel Rol Opmerkingen
Film
2018 Assassination Nation Diamond
2019 Tone-Deaf Rodrigo
2019 Lost Transmissions Jake
2019 The Giant Brady
2019 Silo Lucha
2020 Valley Girl Chip
2021 This Is Not a War Story Timothy Reyes
2022 No Exit Ash
2022 Top Gun: Maverick Mickey "Fanboy" Garcia
2022 Stars at Noon Costa Ricaanse politieagent
Televisie
2015 The Affair Verhuiswagen Kid #1 Aflevering #2.1
2016 Blindspot Paniek student Afl. "In the Comet of Us"
2017 Orange Is the New Black Paolo Afl. "Tied to the Tracks"
2017-2018 The Gifted Wes 3 afleveringen
2018-2019 On My Block Mario Martinez 4 afleveringen
2021 The Falcon and the Winter Soldier Joaquín Torres 5 afleveringen
2022 Tales of the Walking Dead

Externe link

Bronnen, noten en/of referenties
  1. (en) Danny Ramirez is ready to take flight The Face, geraadpleegd op 22 mei 2022
  2. (en) Some hope for drama majors: Meet the NYU senior heading for the silver screen The Tab, geraadpleegd op 22 mei 2022
  3. (en) ‘Top Gun: Maverick’ Casts Up Flight School Saga Around Tom Cruise Deadline, geraadpleegd op 22 mei 2022